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PRACTICE DIRECTION 2.1.1 
[Formerly PDR 2013, para 55; RUL/2/1991, 1991 Circular No 7, July 1991] 

 
CHALLENGING ANOTHER LEGAL PRACTITIONER ON LAW SOCIETY’S 

RULINGS  
 
It is not proper conduct for a legal practitioner to challenge another legal practitioner who acts 
in accordance with a ruling made by the Law Society simply because the challenging legal 
practitioner does not agree with that ruling. The appropriate course would be for the 
challenging legal practitioner to take up the disputed ruling with the Law Society, if he/she can. 
 
A legal practitioner who seeks a ruling from the Law Society can always write to the Law 
Society in the proper manner for a ruling without the consent of the other legal practitioner 
involved. 
 
The refusal of the other legal practitioner to agree to refer a matter to the Law Society for a 
ruling is in itself not improper conduct. However, the legal practitioner who refuses to agree to 
request the ruling is only preventing himself/herself from putting forward his/her contentions 
to the Law Society and has to take the consequences of his/her actions. 

 

Date: 31 January 2019 
 

THE COUNCIL OF THE LAW SOCIETY OF SINGAPORE 

 


