
 
 

THE LAW SOCIETY OF SINGAPORE 
 

PRACTICE DIRECTION 3.5.2 
[Formerly PDR 2013, para 69; Council’s Ruling 1 of 2001] 

 
RULE 33 OF THE LEGAL PROFESSION (PROFESSIONAL CONDUCT) RULES 

2015 
 

Rule 33(1) of the Legal Profession (Professional Conduct) Rules 2015 (S 706/2015) 
(‘PCR 2015’) states that the Council’s approval must be obtained for the use of any description 
other than “advocate and solicitor”, “lawyer”, “legal consultant”, “Commissioner for Oaths” or 
“Notary Public” to describe a legal practitioner. 
 
The Council has approved the use of the following designations for Singapore advocates and 
solicitors: 
 

(a) Sole Proprietor 
(b) Partner 
(c) Senior Partner  
(d) Managing Partner 
(e) Founding Partner  
(f) Legal Assistant 
(g) Associate 
(h) Senior Associate  
(i) Consultant 
(j) Senior Consultant  
(k) Counsel 
(l) Director 
(m) Managing Director 
(n) Senior Executive Director 
(o) Executive Director 
(p) Senior Associate Director 
(q) Associate Director 
(r) Chairman 
(s) Adviser 
(t) Senior Adviser  

 
Rule 33(2) of the PCR 2015 further states that the Council’s approval must be obtained for the 
use of any description other than “foreign lawyer” and “legal consultant” (if qualified to be one) 
to describe a legal practitioner who is a regulated foreign lawyer. 
 
The Council has also ruled from 12 January 2001 that the calling cards of directors of a law 
corporation must carry the description ‘advocate and solicitor’ after their designation. 
 
The Council would kindly remind members that if calling cards are to be given to support staff 
employed in an executive capacity, the following information must be contained in the calling 
card: 
 

(a) the name of the person for whose use the business card is provided; and 
 
(b) the designation, which shall be stated in a manner as not to give the impression that 

he is a legal practitioner. 
 



 
 

Members are reminded that it is the duty of the legal practitioner who provides the business 
card to ensure that the member of staff shall not use the business card without the authority 
of the firm or law corporation or in circumstances that will result in a breach of the PCR 2015. 
 

Date: 02 June 2020 
 

THE COUNCIL OF THE LAW SOCIETY OF SINGAPORE 
 


